Velkommen til Myo Munchee

Det fantastiske lille værktøj, der hjælper med at maksimere potentialet…

Et tyg ad gangen!

Vidste du?

 • Det nederste 1/3 af dit ansigt er den mest “intelligente” del af din krop?
 • Hvordan et barn bruger deres mund kan påvirke deres søvn og deres vækst?
 • Alle vores materialer er holdbare, langvarige og ikke-giftige?

Kiropraktor Dr Mary Bourke, CEO Myo Munchee

Hvad gør Munchee?

Myo Munchee er en oral enhed, der hjælper med at styrke læbe- og ansigtsmusklerne, hjælper med at korrigere vejrtrækningsmønstre og forbedrer tand- og tandkøds sundhed, alt ved at gøre noget utroligt simpelt…at tygge

Myo Munchee er en tandskinne, der gør det muligt for udøvere og familier at opnå en række forskellige resultater.

Forskellige praktiserende læger vil foreskrive Munchee af en række årsager afhængigt af hvad de gør og hvorfor. Forældre, der søger proaktiv og omkostningseffektiv hjælp til deres børns tand-, tale- og mundtlige funktion, skal ofte omfatte Munchee som led i deres søgen.

Følgende detaljer, hvordan Munchee kan hjælpe en række forhold, som folk kan søge hjælp til:

Skævt bid:

Skævt bid eller som det teknisk kaldes “malocclusion” er et voksende problem i den moderne verden. Årsagerne til dette er varierede og komplekse (se forskning), og behandlingerne er også multifacetterede og komplekse. Myo Munchee holder det dog ret simpelt. Myo Munchee hjælper simpelthen nogle af de naturlige mekanismer, der hjælper tænderne at vokse i tilpasning. Fortsat på lang sigt i at tygge på Myo Munchee vist sig at udvide kæberne, hvilket skaber mere plads til tænderne og hjælper med at forbedre måden tænderne sidder i munden på.

De mest almindelige årsager til en maloklusion kan være at sutte på tommelfinger og sutteklude. Problemet med dette er, at musklerne, der bruges til at sutte, har en negativ effekt på de voksende knogler. Den konstante sutning trækker ind i overkæben og fremspringer tænderne fremad, hvilket resulterer i, at tænderne trænger sammen, hvor ofte tænderne ikke passer sammen, og tungen stikkes ud gennem rummet skabt på forsiden af tænderne. Dette er kendt som “anterior open bite” med eller uden en “tongue thrust”. Myo Munchee kan virkelig hjælpe med at rette op på dette, da det hjælper muskelfunktionen med at komme tilbage på sporet og hjælper dermed med vækst og behandling af disse slags skæve bid.

Tommel, finger og / eller hår sutning:

Myo Munchee kan hjælpe med at tygge og sutte vaner. Disse vaner er ikke kun irriterende for forældre, de er ikke gode til udviklingen af barnet, især kæber, tænder og knogler, der udgør kraniet. Hvis du har et barn, der sutter tommelfingeren, skal du blot sammenligne deres to tommelfingre for at lægge mærke til, hvordan kraften ændrer knoglens struktur. Den “suttende tommelfinger” bliver fladere og ofte længere end den anden, der ikke suttes. Forestil dig nu, hvordan den samme handling påvirker knoglerne, der udgør kæben!

Der er en række komplekse følelsesmæssige og fysiske årsager til nogle af disse suttevaner, så det er vigtigt at gå forsigtigt med børn, når de forsøger at overgå dem. Myo Munchee er en perfekt løsning til at hjælpe børn med at fralægge sutte- og tygge vaner, da de udnytter de samme muskler og lignende muskelhandlinger til disse skadelige vaner. Forskellen er, at Myo Munchee vil fremme sunde tænder, tandkød og kæber frem for at forringe dem.

Taleproblemer:

Taleproblemer går ofte hånd i hånd med ovenstående punkter. Selvom Myo Munchee ikke er specielt designet som et tale terapi værktøj, kan den påvirkning, det har på musklerne i læber, tunge og ansigt, overføre til tale på grund af den direkte forbedring i funktionen af disse muskler.

Tandkødsproblemer:

Et af de første formål med Myo Munchee var at behandle tyggesygdomme. Teorien bag mekanismerne med forbedret tandkødshygiejne ved brug af Myo Munchee relateret til det prongede design og tyggegangen, der frembringer en alkalisk spyt, der beskytter tænder og tandkød. Dr. Kevin skrev et detaljeret papir om dette, der kan læses her. I en nøddeskal virker funktionen af at tygge og knoglerne, der presser ind i tandkødet, som en pensel, fejer og renser tænderne og tandkødet, hjælper med at iltet vævet og spuler dem med beskyttende spyt.

Øreinfektioner:

Forældre er ofte overrasket over at høre Myo Munchee kan hjælpe med øreinfektioner, da det kan virke som om skinnen hjælper kun tænder og kæber. Teknisk set er det sandt, men tygge anatomi har meget at gøre med ørens anatomi og dræning. Har du nogensinde bemærket, hvordan gabning, synke eller flytte din kæbe kan have en næsten øjeblikkelig effekt på et blokeret øre eller mens stigende og faldende på et fly? Dette skyldes, at de to strukturer ligger meget tæt på hinanden, og hver enkelt sundhed påvirker den anden. Uden at gå ind i mekanikken af det hele handler det om tryk i rør og bevægelse af væsken gennem dem, plus virkningen af svulmemusklerne, der trækker ned på rørene.

Virkningen af Myo Munchee hjælper med at skabe et negativt tryk inde i eustachiske rør i øret, som hjælper med dræning og hjælper med at korrigere omvendte slugemønstre, som stopper den korrekte funktion af svulmemusklerne. Fortsat brug af Myo Munchee (ofte kombineret med nogle ændringer i kost) betyder, at disse rør kan dræne mere regelmæssigt og hjælper med at holde dem sunde.

Hvordan virker Munchee

Myo Munchee fungerer som et motionsprogram til munden, hvilket hjælper musklerne til at styrke og tænderne bliver justeret med så lidt som 5-10 minutters aktiv brug pr. dag.

Myo Munchee spiller en rolle for at hjælpe med at udvikle tænder og kæber ved at fungere som en “tyggebørste”.

Tungen kræver muskelaktivering og muskelindsats. Det er denne muskelaktivitet, som hjælper ansigtsmusklerne til at vokse til den korrekte styrke og spænding, der kræves for at understøtte ansigtssymmetri. Ud over dette er det blevet teoretiseret, at muskelarbejde er med til at forme ben og kæbe udvikling af ansigtet, og dermed hjælpe med at forebygge skæve tænder og underudviklede kæber (se forskning p Apers). Der er en metode kendt som ” Wolfs Law “, der er en perfekt måde at forklare dette på. I grunden hedder Wolfs lov, at en sund knogle vil tilpasse sig de belastninger, som den er placeret på. Dette betyder større belastning gennem benet, jo stærkere og mere tæt bliver det. ELLER i tilfælde af vores moderne kostvaner, LANG af stress!

En af de ting, der blev noteret af dr. Bourke under udvikling af Myo Munchee, var de brede og stærke kæbeben af indfødte australier. Han bemærkede også, at emaljen på deres tænder var slidt fladt, idet han sammenfattede disse to fund, konkluderede han, at det var kombinationen af at tygge hårde fødevarer og knogler, der bar tænderne, men også udviklede knoglerne i henhold til Wolfs lov.

Dette førte ham til at se på den “moderne” diæt i sammenligning og på tre årtier af opfindelse, forsøg og undersøgelse af tygge virkning på kæbebenene, tænderne og endda på forståelse og kognition.

Dette er vigtigt, tænk på nutidens gennemsnitlige kost og overvej det antal kræfter, der kræves for at tygge disse fødevarer:

 • Blødt morgenmad og mælk
 • Blødt brød
 • Salat sandwich
 • Hakket og kogte grøntsager

Så måske havde Crunch fat i noget. Hvordan bruger vi kæberne som de er beregnet til i dette moderne liv? Har vi alle tid og tilbøjelighed til at sidde og tygge på knogler? Lad være med at overbevise vores børn om, at det er en god idé? Brug Myo Munchee.

Myo er den moderne dags svar på Crunch’s knogler og rødder, uden forandring eller tidskrævende aktiviteter! Myo er en blød silikoneanordning, der passer let ind i munden, og de mindre modeller har også et indbygget håndtag til de små til at holde. På Myo’s inderside (tænder side) er der flere små snor, der tjener til at stimulere tandkød, hjælpe med god mundhygiejne og give noget til kæberne at tygge imod. Desuden skal designen af enhver, der bruger Myo, naturligvis trække vejret gennem deres næse under tygning og dermed fremme optimale vejrtrækninger.

Det er denne kombination af tygning, vejrtrækning, børstning og fremme af spytopbygning, der gør Myo Munchee så effektiv, selvom den bruges i så lidt som 5-10 minutter om dagen.

Så i en nøddeskal virker Myo ved:

 • Fremme god funktion og styrke af læber og ansigts muskler
 • Øget spytproduktion for at beskytte tænderne (se forskningsdokumenter)
 • Fremme korrekte vejrtrækningsmønstre
 • Forbedring af mundhygiejne ved at fungere som en “tyggebørste”

Hvilken Munchee er rigtig for mig?

Vi har 5  Munchee størrelser, så det er vigtigt, at du får den rigtige.

Brug denne side til at sikre, at Munchee du bestiller bedst passer til dine behov!

Munchee Størrelser

Munchee størrelser er nemt! Det er den enkleste måde at dimensionere din Munchee på at gå efter alder ved hjælp af størrelsesdiagrammet nedenfor

Munchee Bebe         6 – 18 mdr.

Munchee Mini       18 mdr – 4 år

Munchee Junior      4 – 8 år

Munchee Tween     8 – 14 år

Munchee Adult    14 år og op efter

Om håndtag

Børn i alderen 2 til 6 år bruger aktivt skinnen og kan også sove i skinnen om natten (natlig brug). Brug skinnen uden håndtag til dette formål. Håndtaget er nyttigt for at sikre, at vi får skinnen i den korrekte position i barnets mund. Når barnet er vant til det, kan du klippe håndtaget ud, hvis det ønskes. Håndtaget kan også være nyttigt for de børn med dårlig oral motorstyring, og som har svært ved at holde skinnen på plads i munden. fx savler og mundånding samt børn med særlige behov.

Sådan bruges en Munchee

Myo Munchee er et simpelt redskab, men der er et par meget vigtige ting at huske, når du tygger.

Det at tygge dagligt i bare 10 minutter er en simpel og billig del af forebyggende tandpleje

og hygiejne. For at opnå maksimal fordel og brug fra din Myo Munchee skal du blot følge

nedenstående trin:

Trin 1: Skyl din Myo Munchee i frisk vand

Trin 2: Placer Myo Munchee i munden med den lille læbeindgang øverst

Trin 3: Hold dine læber sammen, både nu og på alle tidspunkter, mens du bruger Myo

Trin 4: Tyg og gumle forsigtigt op og ned og i en cirkulær bevægelse

Trin 5: Begynd med at tygge i 1min, to gange om dagen i 1 uge

Trin 6: Tilføj dagligt 1 min., Indtil du kan tygge to gange om dagen a 10 minutter.

Ting at være opmærksomme på:

Meget spyt vil blive produceret, når du bruger dette skinnen, så vær klar. Dette er en god

ting, da spyt er naturens måde at beskytte tænderne og tandkød på. Når der er meget

spyt, skal du forsøge at sluge spyttet, mens Myo Munchee er i munden.

Sørg altid for at sluge med dine læber lukket og trække vejret gennem din næse.

Det at tygge er faktisk ret kraftig motion, så vær ikke overrasket, hvis dit ansigt og kæbe

muskler føler sig trætte efter at have tygget.

Hvis du har en temporomandibulær (TMJ) sygdom, tyg ikke i Myo Munchee, brug den

passivt i stedet (hviler i munden).

Brug ikke tandpasta på din Myo, det forstyrrer PH’en af spyttet, der produceres under

tygning.

Myo Munchee hjælper opretholde tænder og en yngre sundere mund. Det at tygge Myo

Munchee fremmer optimal tandkødshygiejne og lindrer stress på tænder og kæber

For mere information, se vores hjemmeside www.myomunchee.com

Rengøringsvejledning:

Skyl med vand efter hver brug. For en mere grundig rengøring kan du sprøjte din Myo

Munchee let med bagepulver eller kog den i 1 minut.

© Copyright - Sopfie Trine Svensson OMFT