Om mig

Mit navn er Sopfie Trine Svensson. Som klinisk tandtekniker har jeg brugt de sidste 25 år på at skabe naturlige tandsmil med tandpoteser. Mit afsæt er altid ønsket om at hjælpe mine patienter til at genvinde velværen ved noget så personligt som tænderne. Og opnå friheden og lysten til at smile – med tænderne. For mig er der ikke to patienter, der en ens, og det er netop i nuancerne, jeg finder min drivkraft.

Min nysgerrighed og konstante søgen efter svar på, hvorfor nogle mennesker har problemer med tænderne har inspireret mig til at undersøge tændernes sammenhæng med resten af kroppen. Jeg har derfor senest uddannet mig inden for Orofacial Myofunktionel Terapi (OMT) i USA.

Sladrer tænder?

Ja, de gør! Tankegangen bag OMT er netop, at dårlige tænder eller udfordringer med tænderne er et tegn på ubalance i kroppen. Tænderne gemmer på rigtig megen information, der kan bruges effektivt i behandlingen af de ubalancer, du måtte have i kroppen. Det har jeg selv – lidt sent – erfaret.

Som barn suttede jeg tommelfinger, og tillærte mig selv det man kalder en funktionel ubalance ved at lægge tungen i bunden af munden. Med det resultat, at jeg blev det man kalder mouthbreather, altså trak vejret gennem munden. (læs mere om mouthbreathing her). Som teenager fik jeg bøjle og ny bøjle som voksen, da den første kollapsede. Senere fik jeg lagt en skinne ind bag tænderne, for at de ikke skulle flytte sig igen. Jeg har fået foretaget rodbehandlinger, fået sat kroner og indlæg ind. Alt i mens jeg samtidig døjede med spændingshovedpine, stivhed og ømhed i nakken. Mine tænder og kæber var på overarbejde om natten, og på tandlægens anbefaling fik jeg en bideskinne. Jeg levede et travlt liv og en dag gik jeg ned med stress og fik som følge af det en lettere depression.

Havde mine tænder sladret? Det ved jeg i dag! Men dengang kendte jeg ikke tændernes kobling til hele kroppen.

Holistisk tilgang

I dag bringer jeg al min viden som Orofacia Myofunktionel behandler, stresskonsulent, spirituel mentor, håndanalytiker, tandanalytiker og kranio sakral behandler i spil i min tilgang til mine patienter. Jeg arbejder på at undgå tandretning og afhjælper tandproblemer og snorken gennem træning af for eksempel den måde tungen bruges på.

Kranio Sakral uddannelsen har lært mig, at kraniet skal have frihed til at bevæge sig. Jeg bad om af få fjernet min faste skinne i over- og undermunden og lovede mig selv, at tandlægen ikke skulle få ret i, at den tandretning, jeg havde fået lavet, ville kollapse. Jeg ville finde ud af, hvad det er med den tunge jeg ikke havde lært på tandlægeskolen. Jeg stødte på Orofacia Myofunktionel Terapi, der i sær i USA, Australien og Holland udøves i stor stil og i Brasilien er en del af universitetsuddannelsen. Jeg tog som sagt selv uddannelsen i USA og fulgte personligt et forløb for at afhjælpe mine egne problemer med mouth-breathing. Jeg har i dag trænet min tunge stærk, trænet den tilbage i ganen, hvor den hører hjemme og har genoprettet min vejrtrækning gennem næsen både dag og nat, fået en bedre søvn og et stærkere immunforsvar gennem en livstilsændring.

Nysgerrig på mere?

Hvis du som mig er nysgerrig på, hvad ubalancer kan gøre ved dit tandsæt og din livskvalitet, så brænder jeg efter at inspirere og hjælpe. Jeg har gennem de seneste 8 år hjulpet mange patienter med at slippe fri for ubalancer i kroppen med afsæt i tændernes kobling til hele kroppen.

Din krop vil dig det bedste, lær at lyt!

Sopfie Trine Svensson